Палачинка от китайски спагети
Китайски палачинки със спагети и терияки сос.
Необходими продукти:
- китайски спагети по избор
- сос по избор (например терияки)
- сусамово олио (или друго, по избор)
Начин на приготвяне:
1. Напълнете наполовина с вода незалепващ тиган, достатъчно голям, за да побере блокчето спагети, но и да останат няколко сантиметра свободни.
2. Оставете да заври и пуснете спагетите. Поръсете с пакетчето овкусител (по желание).
3. Оставете да омекнат и обърнете, ако са все още цели, за да се намокрят равномерно. Разделете ги с клечки и оставете да омекнат.
4. Междувременно водата също трябва да се изпари, ако не се е изпарила след 3 мин., я отцедете.
5. Заделете спагетите в чиста чиния.
6. Сложете олиото в тигана и изчакайте да се сгорещи на много силен огън.
7. Върнете спагетите обратно, като внимавате да запазят формата си. Разпределете ги равномерно по дъното и поръсете с 2-3 с.л. сос.
8. Оставете да се изпържат, като от време на време повдигате, за да проверите дали са се зачервили от другата страна. Когато това стане, обърнете и изпържете и от другата страна, като отново повдигате, за да проверите дали е готово.
9. Извадете от тигана и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ