Пай с череши, къпини и захарна глазура
Черешов пай с къпини и царевичен сироп.
Необходими продукти:
- 2 бр. готово тесто за пай
- 630 г конфитюр от череши
- 2 ч. къпини
- 3 с.л. царевично нишесте
- ½ ч.ч. пудра захар
- 1 с.л. лек царевичен сироп (или глюкоза)
- 3-4 ч.л. вода
- ¼ ч.ч. нарязани бадеми
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната до 200°C.
2. Разточете тестото според указанията на опаковката. Разстелете го във форма за пай с диаметър 23 см.
3. В голяма купа смесете продуктите за пълнежа. Изсипете пълнежа в покритата с тесто за пай тава.
4. Покрийте пълнежа с второто тесто за пай. Запечатайте ръба на пая и го накъдрете.
5. Разрежете няколко процепа в горното тесто. Печете 15-20 мин., покрийте ръба на пая с ленти от фолио, за да не се препече много.
6. Когато извадите пая от фурната, смесете в малка купа пудра захар, царевичен сироп (или глюкоза) и достатъчно количество вода и разбъркайте, докато получите гладка смес с желаната от вас консистенция.
7. Полейте пая отгоре с глазурата. Поръсете с бадемите. Оставете пая да изстине поне 1 час преди да сервирате.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ