Регистрация

Пай с праз лук, кашкавал и сметана

Пай с праз лук, кашкавал и сметана
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 2867

Тарт или пирог с лучена запръжка, пласт от рендосан кашкавал и заливка от сметана и майонеза. 

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 150 грама масло
  • 2 ч.ч. брашно
  • 1 пакет бакпулвер
  • 4 с.л. заквасена сметана
  • щипка сол

За плънката:

  • 500 грама пресен праз лук
  • 200 грама кашкавал
  • 2 яйца
  • сол и черен пипер на вкус
  • 2 с.л. заквасена сметана
  • 2 с.л. майонеза
  • 3 с.л. брашно
  • щипка сол
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

1. Разтопете маслото и го охладете. Добавете заквасената сметана, брашното, бакпулвера и солта. Сипете течност ако е необходимо и омесете тесто, което приберете в хладилника.

2. Нарежете лука на ситно и го запържете в мазнината.

3. Намазнете дъното и стените на тава за печене и разстелете тестото така, че да се разточи и по стените и да образува купичка.

4. На първия пласт изсипете лучената запръжка. След това рендосайте кашкавала.

5. Смесете сметаната, майонезата, брашното, разбитите яйца, солта и черния пипер и 1 ч.л. бакпулвер и излейте върху кашкавала.

6. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30-35 мин.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта