Регистрация

Пай с агнешко и гъби

Пай с агнешко и гъби
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 1803

Пай с агнешко и гъби.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • няколко скилидки чесън
  • няколко глави кафяв лук
  • 750 г агнешко, нарязано на хапки от около 2.5 см
  • гъби, едро нарязани, количеството трябва да е около 1 1/2 от месото
  • шепа прясна мащерка и риган
  • размразени готови кори за баница, около 12-15 листа

Начин на приготвяне:

1. Сотирайте лука и чесъна в тенджерка. Прибавете агнешкото, след това гъбите и подправките. Гответе докато се сгъсти. Прибавете малко бульон или вода. Покрийте с капак и оставете да къкри на слаб огън.

2. Пригответе плитка тавичка, в която да може като поставите кората тесто, половината от нея да виси от ръба на съда, така че когато я сгънете, да се покрие цялта плънка.

3. В малка купа смесете млякото със зехтина. С тази смес ще намазвате корите.

4. Сложете първия лист тесто в тавичката и намажете равномерно и щедро частта, която остава в тавичката.

5. Отгоре сложете друг лист тесто и отново намажете. Повторете процедурата до привършване на корите.

6. Когато агнешкото се сготви, го изсипете заедно със соса върху тестото.

7. Сгънете всеки от листовете, като отново ги намазвате с мляко и зехтин. Агнешката плънка трябва да е изцяло покрита с кори от всички страни.

8. Когато приключите, изсипете млякото и зехтина отгоре.

9. Продупчете с вилица на няколко места.

10. Загрейте предварително фурната на 200°C.

11. Печете пая за около 25 мин., като намажете още веднъж по време на печенето. Печете до получаването на златиста коричка.

12. Преди сервиране охладете.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта