Регистрация

Пай с авокадо и скариди

Пай с авокадо и скариди
Средно   |   Порции 8   |   Видяна: 2372

Скариди украсяват пай със сирена и цитрусови плодове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 180 г пшенично брашно
  • 60 г студено масло, нарязано
  • щипка сол
  • 5-6 с.л. айрян

За гарниране:

  • 3 яйца, бити
  • 100 г извара
  • 150 мл прясно мляко
  • ½ ч.ч. настъргано пушено сирене
  • 1 зряло авокадо, изчистено и нарязано на ивици
  • сока от ½ лимон
  • 4 сушени домата, нарязани
  • прясно смлян черен пипер
  • сол
  • 8 скариди

Начин на приготвяне:

1. Смесете маслото и брашното с ръце докато се омесят равномерно, така че да не се усещат отделни по-големи бучки масло.

2. Прибавете айрана и размесете на гладко тесто. Не прекалявайте с месенето, защото топлината от ръцете ви може да развали тестото.

3. Поставете тестото в хладилника за поне 30 минути.

4. Междувременно смесете изварата с яйцата, прясното мляко, пушеното сирене, сушените домати, солта и пипера.

5. Залейте авокадото с лимоновия сок и го прибавете към сместа от яйцата и сирената.

6. Извадете тестото от хладилника, разточете го и го сложете в подходяща форма за печене.

7. Запечете го за 15 минути в предварително загрята на 180 С фурна.

8. Извадете пая от фурната, излейте в него яйчената смес и наредете отгоре скаридите.

9. Запечете за още 20 минути.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 1.20 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта