Регистрация

Пай със зеленчуци и млечна заливка

Пай със зеленчуци и млечна заливка
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2343

Солен пай с тиквички, моркови, домати, картофи и млечна коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За зеленчуковата основа:

  • 2 тиквички
  • 2 моркова
  • 2 картофа
  • 1,3 ч.ч. брашно
  • 3-4 с.л. масло
  • 1/2 ч.л. сол

За плънката:

  • 200 грама настърган кашкавал
  • 2 домата
  • 150 грама варен зелен фасул по желание
  • 3 яйца
  • олио за пържене
  • 1 с.л. брашно
  • 125 мл прясно мляко
  • 1-2 скилидки чесън
  • сол и черен пипер на вкус
  • копър и босилек на вкус (пресни или стрити)

Начин на приготвяне:

1. Рендосайте морковите, картофите и тиквичките на едро ренде. Тиквичките осолете и оставете в гевгир за 10 минути да си пуснат течността.

2. Смесете в купа брашното, морковите, отцедените тиквички (можете дори да ги изстискате с ръце), картофите, размекнатото масло и солта. Замесете тесто.

3. Включете фурната да загрява на 190 градуса без вентилатор.

4. Намазнете дъното и стените на тава за печене и след това разстелете в нея тестото така, че да образува стени (борд) и дебелината му да е около 1 см.

5. Печете за 20-30 минути.

6. През това време си направете плънката. Нарежете домата на кубчета и го сипете да се пържи в предварително загрята мазнина.

7. Добавете към него зеления фасул, подправките и намачкания или пресиран чесън.

8. Разбийте яйцата, добавете към тях млякото, брашното, сол и черен пипер.

9. Извадете пая, сипете запръжката в средата му, а отгоре залейте с яйчената смес.

10. Върнете във фурната за 30 минути или докато не прецените, че заливката се е стегнала напълно.

11. Когато извадите, рендосайте кашкавал върху пая още докато е горещ, че да се разтопи жълтото сирене и да подсили визуалната апетитност на ястието.

 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта