Регистрация

Пай от бутер тесто с лук и шунка

Пай от бутер тесто с лук и шунка
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 3045

Бутер баница в стил пица.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 г бутер тесто
  • 3 големи глави лук
  • масло и растителна мазнина в еднакви дози
  • 1 ч.л. пудра захар
  • сол на вкус
  • 150 г шунка, бекон или друг любим колбас

За заливката:

  • 3 яйца
  • 1 с.л. с връх заквасена сметана или кисело мляко висок процент
  • 1/2 китка магданоз
  • 100 г твърд кашкавал
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Размразете тестото, разстелете го по дъното и стените на избрана от вас тава, след това покрийте с хартия за печене и отгоре изсипете грах, боб или морска сол. Така няма да набъбне при термичната обработка. Запечете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 10-12 минути.

2. Рендосайте кашкавала и разбийте яйцата. След това смесете двете съставки, добавете сол и пипер на вкус (като имате предвид, че кашкавалът може да е солен) и наситнения магданоз.

3. Лука нарежете на тънки полумесеци. Сгорещете растителната мазнина, добавете в нея маслото и щом се разтопи, изсипете вътре лука. Поръсете с пудра захарта и сол на вкус и оставете да се готви до прозрачност.

4. Нарежете колбаса на кубчета или лентички и добавете към вече запържения лук. Размешайте хубаво и пресипете върху запеченото тесто.

5. Отгоре залейте с яйчената смес, заравнете внимателно и сложете да се пече на 180 градуса за 25 минути.

Сервирайте топло!

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОДОБНИ РЕЦЕПТИ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта