Регистрация

Ояко донбури - японско пилешко с ориз

Ояко донбури - японско пилешко с ориз
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 4486

Ояко донбури с пилешки гърди с бульон даши.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 бр пилешки гърди
  • 2 яйца
  • 1 голяма глава лук
  • 1 1/2 ч.ч. даши
  • 1 1/2 с.л. мирин
  • 1 с.л. захар
  • 2 1/2 с.л. соев сос
  • малко зелен лук за украса
  • 2 ч.ч. японски късозърнест ориз

Начин на приготвяне:

1. Нарежете лука. Запържете го на слаб до среден огън, като внимавате да не загори.

2. Нарежете пилешкото на ленти и го сложете върху лука. Трябва да се карамелизира равномерно - не разбърквайте.

3. Междувременно разбъркайте мирина, захарта, соевия сос и дашито. Прибавете ги в тигана и покрийте пилето с тях.

4. Оставете всичко да къкри, без да разбърквате, докато сосът се сгъсти и до готовност на пилешкото.

5. Когато бульонът се е сгъстил поне наполовина, леко разбийте яйцата и ги сложете в тигана.

6. Щом се сготвят, сложете малко ориз в купата за сервиране и поднесете с ояко отгоре.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта