Регистрация

Ояко донбури - пиле с рибен сос

Ояко донбури - пиле с рибен сос
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 3268

Пилешко с лук и яйце по японски.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 бр. пилешки гърди
  • 2 яйца
  • 1 голяма глава лук
  • 1 ½ ч.ч. рибен бульон (продава се в магазините за японски хранителни подправки)
  • 1 ½ с.л. саке
  • 1 с.л. захар
  • 2 ½ с.л. соев сос
  • малко зелен лук за гарнитура
  • 2 ч.ч. късозърнест ориз (май-добре кръгъл)

Начин на приготвяне:

1. Нарежете лука на кръгчета.

2. Сложете го в тиган и пържете на средна степен. Разбърквайте, за да не загорят.

3. Нарежете пилето на ивици и ги изсипете в тигана върху лука. Лукът се пържи бавно и би трябвало да се карамелизира накрая. Не разбърквайте.

4. Междувременно смесете сакето, захарта, соевия сос и рибения бульон. Изсипете ги в тигана. Течността трябва да покрие пилето.

5. Оставете да къкри, без да разбърквате, и изчакайте сместа да намали обема си наполовина и пилето да се сготви.

6. Когато половината от бульона се изпари, разбийте леко яйцата (не е необходимо да са напълно разбити) и ги добавете към сместа в тигана.

7. Когато яйцата се втвърдят, сложете малко сварен ориз на дъното на купа и изсипете върху него сместа с пилето.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта