Регистрация

Оякодон - пилешки гърди по японски

Оякодон - пилешки гърди по японски
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 4375

Японска манджичка с пиле и ориз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 бр. пилешки гърди
  • 2 яйца
  • 1 голяма глава лук
  • 1 1/2 ч.ч. бульон „даши”
  • 1 1/2 с.л. мирин
  • 1 с.л. захар
  • 2 1/2 с.л. соев сос (светъл)
  • малко зелен лук за гарниране
  • 2 ч.ч. японски ориз (или друг ориз с къси зърна)

Начин на приготвяне:

1. Нарежете лука на лунички.

2. Запържете го на слаб до средно силен огън, внимавайте да не го прегорите.

3. Нарежете пилешкото месо на ивички и го прибавете към лука. Не разбърквате, оставете да се готви така.

4. Междувременно смесете мокрите съставки (мирин, захар, соев сос и даши).

5. Сложете ги в тигана – би трябвало да покрият пилешкото месо.

6. Оставете всичко да покъкри (без да бъркате) и изчакайте течността да се поизпари и пилешкото месо да се посготви.

7. Когато течността намалее наполовина, разбийте леко яйцата и ги прибавете в тигана.

8. Когато яйцата се стегнат, сложете на дъното на купичка малко сварен ориз, отгоре разпределете част от пилешкото, яйцата и лука и сервирайте!

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта