Регистрация

Охлюви с ароматен сос

Охлюви с ароматен сос
Трудно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 3431

Охлюви с шунка, наденица и бекон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг охлюви
  • 150 г нарязан бекон
  • 150 г свинска наденица
  • 100 г осолена шунка
  • 2 глави лук
  • 5 домата
  • 4 скилидки чесън
  • зехтин
  • 20 г брашно
  • щипка захар
  • черен пипер
  • сол

Начин на приготвяне:

1. Измийте охлювите и ги почистете много хубаво няколко пъти. След това ги сложете в тенджера със студена вода на слаб огън, докато започнат да се показват от черупките. Когато това стане, увеличете максимално огъня и оставете да се варят 10 мин. Изплакнете ги и ги почистете. Сложете отново да се сварят в чиста вода за още 10 мин. и заделете.

2. В тиганче сложете зехтин и нарежете свинската наденица вътре. Пържете до златисто и заделете.

3. В същата мазнина запържете бекона, нарязан на малки парчета. Когато покафенее, заделете при наденицата.

4. В същата мазнина запържете и шунката и когато е готова, сложете при останалото месо. Пак в този тиган запържете лука и скилидките чесън, като разбърквате.

5. Пригответе сос от доматите, овкусени със сол и пипер, като бъркате в тенджерка на умерен огън.

6. Изплакнете и пригответе охлювите.

7. Не спирайте да разбърквате соса, докато течността от доматите се изпари съвсем и остане на мазнина.

8. Добавете цялото месо в тенджерата и разбърквайте 5 мин. Сложете охлювите и бъркайте още 5 мин., за да се покрие всичко със сос.

9. Добавете чаша вода и една пикантна червена чушка. Оставете всичко да се вари на слаб/умерен огън за 45 мин.

10. Добавете брашното, солта, захарта и черния пипер и бъркайте докато се получи гъст сос.

11. Поднесете.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта