Регистрация

Отворени банички с извара и ванилия

Отворени банички с извара и ванилия
Трудно   |   Порции 20-тина броя   |   Видяна: 128

Руски банички - ватрушки, които приличат на тестени кошники с извара.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 7 г суха мая
  • 1 с.л. захар
  • 2 с.л. брашно
  • 300 мл мляко, леко по-топло от стайна температура
  • 450 г брашно
  • 1 ч.л. сол
  • 1 яйце
  • 50 г масло
  • 1 с.л. олио

За плънката:

  • 1/2 ч.л. сол
  • ванилия
  • 2 с.л. захар
  • 1 яйце
  • брашно, яйце и масло за финал

Начин на приготвяне:

1. Изсипете сухата мая в купичка, добавете захарта и брашното и разбъркайте. Налейте 100 мл от млякото, разбъркайте отново, налейте и останалите 200 мл, разбъркайте и покрийте със стреч фолио. Оставете настрана за 10-тина минути.

2. През това време пресейте брашното в друга купа, дбавете в него солта и разбъркайте. Разтопете маслото и разбийте яйцето. Изсипете маслото и яйцето при брашното, залейте с шупналата мая и разбъркайте. Добавете олиото и замесете лепкаво тесто. Покрийте с фолио или кърпа и оставете да втаса за 1 час.

3. Изварата претрийте през едра цедка. Смесете с ванилията, захарта и разбитото яйце. Разбъркайте хубаво.

4. Премесете тестото върху набрашнен плот. Разделете на две части, оформете фитили от тях и от всеки изрежете по 10 сравнително еднакви парчета.

5. Застелете две тави с хартия за печене, а нея намажете с разтопено масло. С ръце оформете първите 10 броя от ватрушките (баничките) и подредете с отстояние в тавата. С обратното на лъжица или с пръсти ги оформете като гнезда с бордове като изтъните тестото в средата.

6. Слагайте по лъжичка от плънката с извара и оформете така, че да е в центъра и отстрани да има борд. След това намажете с разбито яйце както тестото по краищата, така и изварата в средата. Оставете да почива за 10 минути. През това време се заемете с втората тава.

7. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 12-тина минути. След изваждане веднага намажете с масло директно от бучката. Бутенете и другата тава да се изпече.

8. Можете да сервирате с поръска от пудра захар или да гарнирате с разбъркана с пудра захар и ванилова захар заквасена сметана. Може да се поднесе също с мед или мармалад.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 2:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта