Регистрация

Ориз с гъби и бульон

Ориз с гъби и бульон
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 7293

Вегетарианско ястие с ориз и печурки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 1/3 чаши ориз Ънкъл Бенс (или друг дългозърнест ориз по избор)
  • 2 чаши пилешки, телешки или зеленчуков бульон
  • 1 чаша нарязани печурки
  • 1 ч. л. сол
  • 1/4 ч. л. черен или бял пипер (може да използвате черен пипер, макар че помнете: белият пипер е по-силен от черния, така че може да добавите малко повече)
  • 2 супени лъжици зеленчуков гъбен сос (ще го откриете в азиатските магазини).

Начин на приготвяне:

1. Сложете всички съставки в оризоварка.

2. Варете в продължение на 20 минути.

3. Изключете и оставете ястието да изстине за 10 минути.

4. Насладете се!

Забележка: Вкусът на това ястие като цяло е доста мек. Аз лично предпочитам да го консумирам с храни с по-силно изразен вкус –  като зеленчуци на скара или пиле барбекю. Като гарнитура този ориз с гъби е невероятен. Може също така да замените пресните гъби със сушени. Просто накиснете сушените гъби за 20 минути във вода преди да ги използвате.

 

Източник: opensourcefood

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта