Ориз арборио с колбас и маслини
Лесно | Порции 2-4
| Видяна: 1214
Ризото от арборио с бяло вино, масло и прошуто.
Бон Апети
Излъчен на 18.02.2016
Приготвянето на домашно ризото зависи от два фактора - добър тиган и правилен избор на вида ориз, който ще се използва за италианското ястие. Останалата част от рецептата е въпрос на научаване и придобиване на рутина в готвенето на ориз по италиански. Задължително ви трябва зехтин, лук, масло, бяло вино и бульон (може да използвате дори и на кубчета). Другото е импровизация според вкуса - днес го правим с прошуто и маслини, но можете да се спрете на различни колбаси или да добавите царевица или гъби от консерва. Това зависи единствено от предпочитанията.
Най-важните съставки
бяло вино, вино, зелени маслини, зехтин, лук, магданоз, маслини, масло, настърган пармезан, ориз, ориз „Арборио”, пармезан, пилешки бульон, прошуто, сол, сол и пипер, черен пипер, чесън
Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 45 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ