Регистрация

Оризова каша с гъби и моркови

Оризова каша с гъби и моркови
Лесно   |   Порции 1-4   |   Видяна: 4009

Варен ориз с пилешко, гъби и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • ориз, сварен и охладен
  • кубче пилешки бульон
  • джинджифил
  • чесън
  • целина
  • лук
  • морков
  • гъби
  • пилешко месо
  • бял пипер

Начин на приготвяне:

1. Пригответе супата, като разтворите кубчетата пилешки бульон в кипяща вода и добавите целина, морков, лук, няколко скилидки чесън и няколко големи парчета джинджифил. Покрийте и оставете да къкри за 20 мин.

2. Добавете пилешкото в супата и варете до омекване, след което заделете и оставете бульона да къкри. Накъсайте месото с вилица и заделете в купа. Овкусете.

3. След като супата се редуцира малко, овкусете и нея.

4. Сложете ориза в купа и прецедете бульона отгоре. Покрийте с накъсаното месо и сварените в бульона зеленчуци. Поднесете с щипка бял пипер, пържен чесън и няколко капки сусамово или чили олио по ваше желание.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта