Регистрация

Ориенталска супа с прозрачни спагети

Ориенталска супа с прозрачни спагети
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 3471

Пиле и спагети къкрят в перфектна комбинация.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г пилешко месо (например бутчета)
  • 1 малък морков, нарязан
  • ½ стрък целина, нарязана
  • 2 скилидки чесън
  • 4 цели скилидки
  • 1 шепа къри листа
  • 1 малък корен джинджифил, измит и нарязан
  • няколко зърна черен пипер
  • ½ ч.ч. боб „Фава”, бланширан (или друг вид боб от консерва по избор)
  • ½ ч.ч. грахови шушулки, бланширани
  • 2 пакета прозрачни китайски спагети
  • 1 малка червена люта чушка, нарязана (ако не обичате много люто, изчистете семената и вътрешните мембрана, преди да нарежете чушката)
  • 1 с.л. соев сос
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. Най-напред пригответе пилешкия бульон. В тенджерка бавно запържете пилешкото месо откъм страната с кожата. Обелете една скилидка чесън, пресовайте я със страната на ножа и я сложете в тенджерката с бульона, заедно с моркова, целината, листата къри, скилидките чесън, резените корен джинджифил и зърната черен пипер. Залейте с топла вода и кипнете. Когато заври, намалете котлона и оставете да къкри за 1 час.

2. Когато бульонът е готов, извадете пилето и го оставете настрана. Отцедете бульона през цедка и притиснете твърдите съставки, за да отцедите целия бульон. Върнете бульона в тенджерката и го овкусете със соевия сос и малко сол. Добавете нарязаната на ивички люта чушка, боба и прозрачните спагети. Включете отново котлона на много слабо, за да попият спагетите от течността – за около 8 минути (проверете на опаковката за точното време за варене).

3. Междувременно почистете пилето от кожата и накъсайте месото в купичките, в които ще сервирате супата. Обелете и нарежете тъничко другата скилидка чесън и наръсете резенчетата върху пилешкото месо (ако искате тук можете да добавите и няколко капки соев сос).

4. Когато спагетите са готови, разсипете супата в купичките и сервирайте!

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта