Регистрация

Оригинално кьопоолу с чушки, домати и патладжани

Оригинално кьопоолу с чушки, домати и патладжани
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 51198

За разлика от купеното, в домашното кьопоолу няма E-та и други  вредни "Е-кстри", за които не знаете, а може да го приготвите толкова лесно вкъщи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 голям домат (или два по-малки)
  • 2 средно големи патладжана
  • 4-5 големи чушки (със зелена капия се получава най-добре)
  • 3-4 скилидка чесън
  • 1 голяма глава червен лук
  • 1 връзка магданоз
  • зехтин или олио
  • оцет
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Използвайте най-голямата тава, с която разполагате. За да си спестите мъките по измиването й, покрийте дъно и с хартия за печене.

2. Наредете в нея двата патладжана и чушките и ги изпечете на фурна до готовност. Първо ще станат готови чушките. Извадете ги и ги затворете в тенджера да се задушат. Патладжаните са готови когато видимо се спихнат (по народному казано - спаружат).

3. Докато печете зеленчуците, може да приготвите домата. Пюрирайте го в блендер а после го задушете с чесън и малко зехтин на котлона за около 15-20 минути. Доматеното пюре ще се редуцира и ще стане по-гъсто.

4. Нарежете главата червен лук и магданоз наситно и ги овкусете със сол, черен пипер и обилно количество оцет. Нека престоят така докато се опекат патладжана и чушките.

5. Обелете изпечените патладжани и чушките и ги добавете заедно с доматеният сос и скилидките чесън в удобен съд. Ако разполагате с пасатор, пюрирайте зеленчуците.

6. Отцедете внимателно оцета от червения лук и магданоза. Те са престояли в него достатъчно, за да се овкусят. Прибавете и тях към пюрираните зеленчуци. Отново пюрирайте.

7. За финал овкусете със зехтин или олио, сол и черен пипер на вкус.

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
15
4 мн. добре
4
3 става
4
2 едвам
3
1 трагедия
5
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта