Регистрация

Оригинална салтимбока с телешко и салвия

Оригинална салтимбока с телешко и салвия
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 2511

Телешко по италиански с бекон, салвия и винен сос с масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Салтимбока е традиционно италианско ястие, което в превод означава - скочи ми в устата. Оригиналът се прави с телешко месо, но все по-често се среща във варианти с пилешко. Идеята му е да представи кухнята на Ботуша в малко продукти, които идеално си хармонират в създаването на страхотен вкус.

Необходими продукти:

  • 3 телешки пържоли от младо теле
  • сол и пипер
  • 14 листа салвия
  • 6 ленти прошуто (или бекон)
  • 60 г масло
  • 2 с.л. олио
  • 1 с.л. брашно
  • 400 мл бяло вино

Начин на приготвяне:

1. Обтрийте пържолите със сол и пипер. Сложете между два листа стреч фолио и начукайте с точилка или стъклена бутилка. Бъдете нежни.

2. Слад като са се изтънили и са станали огромни, разделете на 2 по-малки, сложете по лист салвия върху тях и отгоре покрийте с резен бекон. Върху него закрепете по второ листо салвия. По желание фиксирайте с клечка за зъби, за да не мърда.

3. Сгорещете олиото в тиган, добавете 30 г от маслото и запържете за 3 минути пържолите първо от страната без добавки, а след това по 1 минута от страната със салвията. Извадете ги в чиния да починат.

4. Налейте в тигана виното, разтворете в него брашното, сложете сол и пипер, добавете 2 листа салвия и кипнете. Върнете месото вътре и гответе 10 минути.

5. Извадете мръвките в индивидуални порции. Прецедете бульона от готвенето и докато е още топъл, добавете 30 г студено масло от хладилника. Щом се разтвори, разбъркайте и полейте месото. Поднесете.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта