Регистрация

Оригинален коктейл Текила сънрайз



Оригинален коктейл Текила сънрайз
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 2085

Коктейл с текила и портокалов сок.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Традиционен коктейл с текила и плодов сок откриваме във v-box7.com канала cocktails_studio, където сме свикнали да намираме едни от най-модерните коктейли, направени така, както трябва да бъде. Днес попадаме на небезизвестното питие Tequilla sunrise и разбираме, че луксозната алкохолна глезорийка в оранжево и червено се прави доста лесно. Ето как:

В шейкъра слагаме щедро количество лед. След това наливаме 5 дози текила и 10 дози портокалов сок. Добре е да изберете такъв без парчета, а още по-хубаво би било, ако си изцедите пресен портокалов сок и след това го прецедите, за да уловите дразнещите частици. За една порция дозата е 10 мл или иначе казано се слага 50 мл текила и 100 мл портокалов сок. После шейкваме енергично, за да стане магията.

Следва да напълним с лед коктейлна чаша и да изсипем в нея съдържанието на шейкъра през пригодената за това цедка така, че ледчетата от бъркането да останът в шейкъра. После внимателно наливаме една доза гренадин - 10 мл така, че да се плъзне по едната стена до дъното на чашата. Така се получава красивата шарка, присъща за коктейл Текила сънрайз.

На финала украсяваме с парти сабя, на която е забит резен портокал и коктейлна черешка.

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 5 мин.
Време за готвене: 5 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта