Регистрация

Омлет с карамелизиран лук

Омлет с карамелизиран лук
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 2846

Апетитен омлет без месо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 средна глава жълт лук
  • 2 средни яйца
  • 1 ч.л. фъстъчено олио
  • 1 ч.л. мирин
  • 1/2 ч.л. сол
  • смлян бял пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Нарежете фино лука на филийки.

2. Сгорещете олиото в незалепващ тиган на много слаб огън. Добавете лука и разбърквайте от време на време до омекването му. Не трябва да покафенява.

3. Поръсете с мирин и гответе докато лукът стане лепкав и златист на цвят.

4. През това време счупете яйцата в купа и добавете сол и пипер. Разбийте много добре.

5. Разпределете равномерно лука по дъното на тигана. Увеличете огъня до умерен и изсипете яйчената смес отгоре.

6. Разбъркайте леко с шпатула, така че дъното на съда да се покрие равномерно. Пържете докато отгоре се стегне, а отдолу стане златисто-кафяво.

7. Обърнете омлета от другата страна и пържете до пълна готовност.

8. Поднесете в чиния цял или нарязан на четири.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта