Регистрация

Омлет с варени яйца, праз лук и сирене



Омлет с варени яйца, праз лук и сирене
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1112

Безмесен гювеч с варени яйца под завивка от задушен лук и сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Ето страхотна идея за бърз и сравнително здравословен обяд с яйца, която получаваме от влогърката Милена. Ястието е апетитно и леко, в него няма месо и не изисква много работа по сготвянето. Първо задушаваме праз лук в масло докато омекне. Овкусяваме го с червен пипер и универсална подправка, а любителите на пикантното и българското могат да добавят чубрица и лют пипер. През това време си сваряваме яйцата. Следва да намаслим малка тавичка или гювеч, в който да подредим твърдо сварените и разполовени по дължина яйца на дъното с жълтъка надолу.

Върху яйцата изсипваме задушеня праз лук, а върху него натрошаваме бяло саламурено сирене. Хубаво е да използвате изкиснато или обезсолено сирене, защото след изпичане то ще изсъхне и ще придобие допълнителна соленост. Отгоре поръсваме с още подправки и прибираме във фурната за 20 минути. Накрая вадим страхотен миш-маш без мръвка, в който няма пържени продукти и излишна мазнина. Остава само да си го хапнем или да споделим с другарче.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта