Регистрация

Овчарски пай с картофи и телешко

Овчарски пай с картофи и телешко
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 4036

Зеленчуци, телешко и картофи се смесват в питателна вечеря.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 0.5 кг кайма (телешка)
  • глава лук
  • малко сладка царевица
  • малко зеленчуци
  • 5 картофа
  • червено вино
  • масло и мляко
  • малко чесън
  • сос на гранули "Бисто" (или подобна универсална подправка с вкус на месо)
  • сол и пипер

Начин на приготвяне:

1. Обелете, нарежете и сварете картофите.

2. Нарежете лука на кубчета и го задушете в малко зехтин или масло с няколко скилидки чесън.

3. Запържете каймата до покафеняване. Отцедете излишната мазнина и овкусете с малко сол и пипер.

4. Сипете малко вино в каймата, оставете на огъня и изчакайте да се сгъсти наполовина.

5. Добавете лука и зеленчуци по избор (например консервирани моркови/грах, печен боб - с каквото разполагате).

6. Прибавете сушената универсална подправка.

7. Изсипете всичко това в огнеупорен керамичен съд за печене.

8. Когато картофите се сварят, ги намачкайте с малко масло и мляко. Овкусете със сол и пипер.

9. Намажете с това пюре ястието в касеролата, така че да се покрие хубаво.

10. Оставете във фурната на около 180°C за 1/2 час.

11. Поднесете с хубаво вино.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта