Регистрация

Овесени бисквити с мед и масло

Овесени бисквити с мед и масло
Средно   |   Порции 12-16   |   Видяна: 1462

Маслени сладки с мед и овесени ядки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 г масло
  • 120 мл мед + още за глазиране
  • 2 яйца
  • 100 г орехи
  • 220 г овесени ядки
  • 170 г брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер

Начин на приготвяне:

1. Размекнете маслото на стайна температура, а меда втечнете на фурна на 40 градуса.

2. Изсипете в купа маслото и меда и разбийте на крем. Добавете яйцата и разбийте отново.

3. Вкарайте в тестото нарязаните на парченца орехи и овесените ядки. Тук свършва работата на миксера и се действа на ръка. Разбъркайте докато се абсорбират. След това добавете и брашното с бакпулвера и разбъркайте отново. Приберете в хладилник, за да се стегне - около 25 минути са достатъчни.

4. На набрашнен плот разточете тестото до дебелина от 1,5 см. С остър нож нарежете на големи бисквити в желаните от вас формички. Подредете с отстояние в тава, застлана с хартия за печене.

5. Гответе в предварително загрята на 180 градуса фурна между 10 и 15 минути без вентилатор. Времето за печене зависи от големината и дебелината на бисквитите. Ако видите, че някой от ръбовете потъмнява, вадете веднага.

6. Щом извадите, намажете с мед, за да се получи апетитна глазура. Вурху меда можете да поръсите още ядки или друга сладкарска украса.

 

Източник: YouTube/Ольга Лунгу Plus

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта