Регистрация

Ньоки с тиква, пармезан, градински чай и трюфели

Ньоки с тиква, пармезан, градински чай и трюфели
Трудно   |   Порции 15   |   Видяна: 2818

Вегетариански ордьовър с тиква.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1,15 - 1,30 кг японска тиква или буш бътърнът или обикновена тиква
  • 1 чаша вода
  • 1 1/2 ч.л. сол
  • 1/4 ч.л. настъргано индийско орехче
  • 1 1/2 чаши брашно
  • 1 голямо яйце
  • 1 3/4 чаши пармезан, настърган
  • 10 с.л. зехтин extra virgin
  • 12 листа градински чай
  • 170 г бели трюфели (по желание), почистени

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната на 200ºС. Премахнете стеблото от тиквата, ако има такова, след което разрежете между вертикалните резки, така че да се получат дебели полумесеци. Отстранете семките. Поставете тиквата странично по цялото дъно на тава за печене. Печете докато острието на ножа влиза лесно в месото - около 25 мин. Оставете да изстине леко. Когато изстине достатъчно, за да може да се работи с нея, отделете месото от кората в решето. С помощта на гумена шпатула претрийте тиквата през решетото в купа. Измерете 1 1/2 чаши от тиквеното пюре.

2. Сложете пюрето в среден тиган и сипете водата, солта и индийскоро орехче. Когато започне да ври, добавете чашата брашно по малко, като бъркате непрекъснато. Намалете котлона до средно и оставете да ври, като бъркате непрекъснато, докато сместа не се обедини и стане гладка, ярко оранжева топка - около 10 мин. Махнете от огъня и разбийте вътре яйцето, след това 1 1/2 чаши сирене. Извадете върху чиста работна повърхност и оставете леко да се охлади. Когато изстине достатъчно, за да се работи с него, омесете останалите 1/2 ч. брашно в тестото, докато се получи мека топка. Разделете тестото на осем парчета и разточете всяко на кръгче с дебелина 3,8 см, като поръсвате с брашно, за да не залепва. Нарежете кръгчетата на парчета от по 2,5 см. Посипете малко брашно върху тава за печене и добавете ньоките и разтърсете, за да се покрие леко. Заделете докато е готово за варене. Ньоките могат да се съхраняват покрити в хладилник за не повече от един ден.

3. За да приготвите соса, в голям тиган сипете зехтин extra virgin на много слаб огън. Сипете листата градински чай докато станат хрупкави - 3-5 мин. Отделете настрана.

4. Оставете една голяма тенджера вода да заври. Посолете водата и сварете ньоките на 4-5 курса, докато изплуват на повърхността - около 2 мин. С решетъчна лъжица прехвърлете ньоките в тигана със соса. Когато всички ньоки се сварят, оставете тигана върху силен огън за 1-2 мин. и разбъркайте ньоките като ги подхвърляте със соса. Махнете от огъня и добавете останалата 1/4 ч. пармезан и отново разбъркайте по същия начин. Разпределете ньоките в чинии за сервиране и настържете отгоре белите трюфели, ако ще използвате такива.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 2 часа
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта