Регистрация

Норвежка закуска

Норвежка закуска
Средно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 3196

Огромен дюнер за гладници. 

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • бекон - около 4 резена (дебели или с нормална дебелина)
  • 1 голяма брашнена тортила
  • ½ малки чушки халапеньо, счукани без семената
  • ¼ ч.ч. сирене Асиаго (натрошено)
  • ¼ ч.ч. сирене "Пепър Джак" (натрошено)
  • ¼ ч.ч. силен чедар (натрошен)
  • 1 средно яйце
  • зехтин
  • риган
  • сол
  • черен пипер

Начин на приготвяне:

Съвет: Можете да изпечете бекона във фурната, за да стане хрупкав, но не прекалено хрупкав.

1. Сгответе бекона според указанията на опаковката (или както предпочитате). Свалете от огъня и отделете настрани върху хартиена кърпа, за да се отцеди.

2. В средна купа разбийте 1 средно яйце, щипка сол, щипка черен пипер, наситнените халапеньо и ригана. Разбийте до хомогенност.

3. В тиганче сложете 2 с.л. зехтин, колкото да покрие дъното на съда и прехвърлете върху умерен огън.

4. Изпържете яйчената смес до готовност. След това свалете от огъня. (Трябва да прилича на бъркани яйца.)

5. В тавичка за печене на бисквити, постелете фолио и го намажете с около 2-3 с.л. зехтин.

6. Сложете тортилата върху постланото фолио.

7. Нарежете заделения бекон на парчета.

8. Сложете парчетата бекон в едната половина на тортилата (така че да можете да я прегънете).

9. Сложете сирената върху бекона.

10. Отгоре изсипете яйчената смес.

11. Прегънете тортилата (ако предпочитате, забодете с клечки за зъби, за да се държи по-здраво).

12. Печете на 180°С за 7-15 мин. или докато сиренето се разтопи и тортилата започне да покафенява и извадете от фурната.

13. Поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта