Регистрация

Неустоим шоколадов сладкиш със сладолед

Неустоим шоколадов сладкиш със сладолед
Средно   |   Порции 8-16   |   Видяна: 1440

Лесно брауни с два вида шоколад и ванилия.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Кекс с шоколад тип брауни се пече в Sugar Crystal Kitchen, където ухае на какао и ванилия. А на финала на готвенето се сервира апетитен десерт с шоколад, топка сладолед и шоколадова заливка. Не е трудно да си го направите, затова опитайте още идните почивни дни.

Една малка бучка масло (125 г) се оставя да се размекне добре в купа в топла стая или на слънце и към нея се прибавят 60 г кафява и 60 г бяла захар. Бърка се с тел докато се получи гладък крем. Към него се прибавят 1 с.л. ванилов екстракт и 2 яйца и отново се бърка до гладкост. Следва да разтопите един шоколад в микровълновата фурна или на водна баня, да го оставите малко да се охлади и да го смесите с тестото. И останаха сухите съставки - 1/3 ч.л. сода бикарбонат, 2 с.л. какао на прах и 100 г брашно. Сега всичко трябва да се хомогенизира.

Готовото тесто се изсипва в правоъгълна тава, застлана с хартия за печене. Заглажда се и се пъха в предварително загрята на 180 гардуса фурна за 40 минути. Докато е още топъл сладкишът, се реже на правоъгълници. Добре е да се сервира горещо по желание със студена топка ванилов сладолед и течен шоколад за украса. Ако правите десерта за деца, по-добре е да го поднесете с разбъркана заквасена сметана с мед или пудра захар.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1:10 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта