Регистрация

Наистина вкусна супа от броколи



Наистина вкусна супа от броколи
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 1399

Зелена супа със спанак и броколи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 16.10.2017

Вегетарианско ястие в зелено, което може да се превърне и в супа за вегани, ако махнете маслото и заквасената сметана, е тази рецепта на Лора и Стоян за спаначена супа с ядки и броколи. Чорбата пък може да се сервира директно, в пюриран или полупюриран вариант, като всеки от начините за поднасяне променя вкуса. Така че помислете как бихте желали да си я хапнете. Това е изключително полезно и леко ястие, затова за хората, свикнали да се хранят обилно, е просто предястие.

В масло със зехтин се запържват наситнен праз лук и чесън. След това се добавя зеленчуков бульон, а щом кипне, в него се изсипва един рендосан картоф. Той ври около 4-5 минути и после идва ред на наситнената малка глава броколи. Готви се още малко и на финала влизат и нарязаните на тънки ленти листенца спанак. А след това се овкусява с подправки и се маха от огъня, като се разбърква, за да се задуши спанака, без да се преварява. Добавя се лимонова кора и лимонов сок за аромат и свежест. Хубавото на това ястие е, че от започването на готвенето до финала времето за термична обработка на всеки продукт е точно толкова, че да се приготви следващия за добавяне.

За поднасяне Лора и Стоян предлагат да направим маслени лешници, като запържим лешници в масло с лимонова кора и сок, а след това в индивидуалните блюда гребнем по лъжичка заквасена сметана и отгоре поръсим с ядките. Ако обаче не желаете животински продукти в ястието, можете да замените всичко с крутони или печени на фурна ядки от вид по избор.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта