Регистрация

Мъфини със сини сливи, лимонова кора и ванилия



Мъфини със сини сливи, лимонова кора и ванилия
Средно   |   Порции 12 броя   |   Видяна: 926

Сладкиши със сини сливи и цитрусов дъх.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Кекс със сини сливи се пече в кухнята на Готвене за начинаещи, където Миро спретва кексовото тесто под формата на мъфини, за да бъдат порциите индивидуални, а сладкишите - с по-модерна визия. Нищо не пречи от тази смес да си направите голям кекс с дупка или да изпечете сладкиша в правоъгълна тава, стига обаче да увеличите времето за престой във фурната.

Брашното се смесва със сода и бакпулвер и се пресява. Маслото на стайна температура се разбива с миксер със захарта. Едно по едно към получения крем се вкарват яйцата, следва да се добави лимонова кора и ванилия и на финала постепенно да се приобщят сухите съставки. Получава се тежко и гъсто кексово тесто, в което остава да се добавят нарязаните сини сливи или други плодове по желание.

Сместа се изсипва в намазнен съд - форма за кекс или кошнички за мъфини. Пече се на 180 градуса в предварително загрята фурна. На кекса са му нужни 40-45 минути, а на мъфините - 15-16 минути. Следва да се охлади и извади от формичката. По желание се поръсва с пудра захар.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта