Мъфини Сникърс с двоен шоколад
Малки шоколадови кексчета.
Необходими продукти:
Сухи съставки:
- 1 и ¾ чаша брашно
- 2 ч.л. бакпулвер
- ½ ч.л. сода бикарбонат
- 2 ч.л. неподсладено какао на прах (използвах на Херши)
- ¾ чаша захар
- 8 начупени на хапки парченца СНИКЪРС, или около 1 чаша парченца Сникърс
Течни съставки:
- 1 чаша мляко
- 1/3 чаша плюс 2 ч.л. зехтин (използвах от рапица)
- 1 яйце
- 1 ч.л. чист ванилов екстракт
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 200 градуса.
2. В купа, смесете пресятото брашно, бакпулвера, содата бикарбонат, какаото, захарта и ¾ чаша парченца Сникърс.
3. Смесете всички течни съставки в друга купа.
4. Смесете сухите и течните съставки заедно.(Съвет: от тесто на бучки стават най-хубавите мъфини!)
5. С лъжица сипете тестото в подготвената тава за мъфини във формичките за мъфини (Напълнете до ¾ от всяка формичка).
6. Отгоре сложете още парченца Сникърс, като се постараете да „хлътнат” добре в тестото.(Поради високата температура във фурната, парчетата Сникърс очевидно ще се разтопят, така че ако ги сложите на повърхността на тестото, те ще се разтекат по тавата).
7. Печете за 20 минути или докато клечка за зъби забита в средата на мъфина излезе чиста.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ