Регистрация

Мързелива лазаня в тиган



Мързелива лазаня в тиган
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1525

Лазаня с кайма, която се сглабя за броени минути.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Много домакини отказват да правят домашна лазаня, защото сглобяването на ястието е трудоемко и отнема доста време. Тук на помощ идва каналът Tasty, като разкрива лесен начин за правене на лазаня. Единственото, което трябва да си намерите е кори за лазаня, които не изискват варене, но днес мнозинството видове са именно от този тип.

В тиган ЗАДЪЛЖИТЕЛНО с огнеупорна дръжка се запържва лук, след това се добавя мляното месо, чесън и подправки по желание - сол, пипер, кимион, магданоз. Готви се докато каймата стане на трохи, след това се залива с пюрирани домати от консерва или доматено пюре. Можете да си купите директно сос болонезе.

Тук идва тарикатската част - взимате корите лазаня и деликатно ги напъхвате в каймата. Ето - ястието е сглобено. Как точно става - гледайте във видеото. Отгоре се подрежда капак от кори лазаня. Върху него се разстила рикота или извара. На финала се рендосва голямо количество жълто сирене - кашкавал, гауда, чедър, моцарела - каквото имате под ръка. Поръсва се с босилек за още по-голяа автентичност и влиза във фурната за 25 минути на 180 градуса. Готово - много вкусна храна, направена за малко време.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта