Регистрация

Мус от пилешки дробчета с масло

Мус от пилешки дробчета с масло
Лесно   |   Порции 4-8   |   Видяна: 171

Пастет от пилешки дробчета с лук, моркови и коняк.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1-2 с.л. олио
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 130 г масло
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер или пипер меланж
  • свежа подправка по избор - джоджен, мащерка или риган
  • 400 г пилешки дробчета
  • 50 мл коняк
  • копър за поръсване

Начин на приготвяне:

1. Сгорещете олиото в тиган и запържете в него наситнения лук до покафеняване.

2. Добавете нарязания на кубчета морков, захлупете с капак и оставете на умерен огън за 5 минути.

3. Добавете 50 г от маслото. Овкусете със сол, пипер и прясна подправка. Разбъркайте.

4. Добавете дробчетата. Гответе пет минути на умерен огън, като разбърквате периодично, за да се запечатат от всички страни.

5. Налйте коняка и щом кипне, покрийте с капак. Оставете да се готви 7 минути.

6. Прехвърлете съдържанието на тигана в купата на пасатора. Добавете още 50 г масло и пюрирайте на гладък пастет. Пресипете в купичка.

7. Разтопете 30 г масло и залейте отгоре пастета. Пиберете в хладилник за 8-12 часа. Преди поднасяне можете да поръсите с листенца магданоз за разкош.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта