Регистрация

Мусака с тиквички, картофи, кайма и гъби

Мусака с тиквички, картофи, кайма и гъби
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1235

Картофена запеканка с кайма, гъби и тиквички под коричка от яйца и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 сравнително големи картофа
  • 1 тиквичка
  • 350 г кайма
  • сол и пипер
  • 2 скилидки чесън
  • 150 г пресни печурки
  • 1 глава лук
  • олио за намасляване на тавата
  • 2 яйца
  • 50 мл мляко
  • 100 г кашкавал, твърда моцарела или друго твърдо жълто сирене
  • 1 домат
  • листенца копър за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Каймата изсипете в купа. Редносайте тиквичката на едро ренде и добавете при каймата. Наситнете чесъна и го прибавете. Овкусете със сол и пипер и разбъркайте.

2. Гъбите, лука и доматите нарежете на полумесеци.

3. Картофите обелете, измийте и рендосайте на едро ренде. Намжете дъното и стените на тава с приблизителни размери 25х18 с олио и разпределете на дъното картофените стърготини. Овкусете ги със сол и пипер.

4. Върху тях разпределете сместа с кайма и тиквичка. Оргоре подредете полумесеци лук, върху тях - гъби, след това - домати.

5. Разбийте яйцата с млякото, сол и пипер и залейте ястието. Покрийте тавата с алуминиево фолио.

6. Пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40 минути.

7. Рендсоайте моцарелата, кашкавала или друго твърдо сирене и поръсете след като махнете фолиото. Върнете за още 10 минути да се допече.

8. Сервирайте на правоъгълни парчета като мусака с поръска от наситнени пресни листа копър.

 

Източник: YouTube/Schnelles Rezept

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1:40 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта