Регистрация

Мусака с тиквички, картофи, кайма и гъби

Мусака с тиквички, картофи, кайма и гъби
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1856

Картофена запеканка с кайма, гъби и тиквички под коричка от яйца и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 сравнително големи картофа
  • 1 тиквичка
  • 350 г кайма
  • сол и пипер
  • 2 скилидки чесън
  • 150 г пресни печурки
  • 1 глава лук
  • олио за намасляване на тавата
  • 2 яйца
  • 50 мл мляко
  • 100 г кашкавал, твърда моцарела или друго твърдо жълто сирене
  • 1 домат
  • листенца копър за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Каймата изсипете в купа. Редносайте тиквичката на едро ренде и добавете при каймата. Наситнете чесъна и го прибавете. Овкусете със сол и пипер и разбъркайте.

2. Гъбите, лука и доматите нарежете на полумесеци.

3. Картофите обелете, измийте и рендосайте на едро ренде. Намжете дъното и стените на тава с приблизителни размери 25х18 с олио и разпределете на дъното картофените стърготини. Овкусете ги със сол и пипер.

4. Върху тях разпределете сместа с кайма и тиквичка. Оргоре подредете полумесеци лук, върху тях - гъби, след това - домати.

5. Разбийте яйцата с млякото, сол и пипер и залейте ястието. Покрийте тавата с алуминиево фолио.

6. Пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40 минути.

7. Рендсоайте моцарелата, кашкавала или друго твърдо сирене и поръсете след като махнете фолиото. Върнете за още 10 минути да се допече.

8. Сервирайте на правоъгълни парчета като мусака с поръска от наситнени пресни листа копър.

 

Източник: YouTube/Schnelles Rezept

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1:40 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. 10
  2. 180
  3. 40
  4. 808
  5. 400
  6. 500
  7. 30
  8. мандж
  9. Мляко
  10. 2011

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта