Регистрация

Мусака с картофи, телешко и патладжани

Мусака с картофи, телешко и патладжани
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 307

Ястие с телешка кайма, картофи и патладжани.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 750 г телешка кайма
  • 2 глав лук
  • сол и пипер на вкус
  • 6 с.л. олио
  • 100 мл доматен сос
  • 600 г картофи
  • 3 патладжана
  • 2 яйца
  • 250 мл кисело мляко
  • 1 с.л. брашно
  • 1 с.л. червен пипер

Начин на приготвяне:

1. Сложете картофите да се варят с все обелките, като просто ги измиете предварително.

2. Лука наситнете. Сгорещете 4 с.л. олио в тиган и запържете лука. Щом леко започне да покафенява добавете каймата и гответе докато се разпадне на трохи. Добавете сол и пипер на вкус, други подправки по желание и залейте с доматения сос. Гответе още няколко минути.

3. Патладжаните измийте добре и нарежете на слайсове по дължина, като парчетата са с дебелина от приблизително 2 см. Осолете, оставете настрани да си пуснат горчивината и след това измийте под течаща вода. Няма смисъл да подсушавате.

4. Сварените картофи обелете и нарежете на шайби с дебелина около 2 см. Подрдете на дъното на намазнена тава, като покапвате по малко мазнинка между отделните редове картофи и ръсвате със сол и пипер.

5. Отгоре залейте с каймяната запръжка, а върху нея подредете патладжаните като пак намазните и посолите леко.

6. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 25 минути.

7. През това време пригответе заливката като разбиете яйцата, добавите киселото мляко, брашното, сол и червения пипер. Залейте ястието на 25-тата минута от готвенето и оставете да се запече до образуването на апетитна коричка - още около 10-12 минути.

Снимка: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта