Регистрация

Мусака от карфиол с кайма



Мусака от карфиол с кайма
Средно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 874

Печен карфиол с кайма, зеленчуци и заливка от бял сос с кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Една различна мусака с карфиол, кайма, чушки, домати, бешамел с добавка от яйца и кашкавалена коричка, се готви в Кухнята на Звездев. Ястието е вкусно, питателно, сравнително полезно и малко изискано - въобще идеално за семейна вечеря.

Карфиолените роички се варят за минута в подсолена вода в компанията на листенца целина. Отцеждат се и се прехвърлят в любимата тава за мусака. В тиган се запържва наситнен лук, добавя се наситнена чушка, а минута по-късно и наситнен домат. Маха се от огъня и се добавя каймата. Подправя се със сол, разбърква се, прехвърля се върху карфиола и всичко заедно влиза във фърната на 180 градуса за 15-20 минути.

През това време се прави заливката като се започва с приготвянето на традиционен бешамел. После в него се добавят разбити яйца. Със соса се залива мусаката, поръсва се с рендосан кашкавал и се връща във фурната за още 20-тина минути.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта