Регистрация

Мусаката на Дани

Мусаката на Дани
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2741

Домашна мусака с моркови без заливка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Преди да се съберем с моята съпруга мразех мусаката и начина й на приготвяне по столовете. Жена ми прави свой вид мусака, който не само мога да ям, но стана едно от любимите ми ястия.

Необходими продукти:

  • 1 кг. картофи
  • 500 гр. кайма
  • 1 гл. кромид лук
  • 1-2 моркова
  • 1/2 кафена чаша олио
  • 1/2 буркан консервирани домати (или 2-3 пресни домата, нарязани на ситно)
  • черен пипер
  • 1 с.л. червен пипер
  • девисил
  • джоджен
  • връзка пресен магданоз
  • сол (може и други подправки по наш вкус)

Начин на приготвяне:

Запържвате в мазнината нарязания на ситно лук и морковите. Когато се запържат добавяте каймата, като продължавате да пържите при обилно разбъркване - така че каймата да се разпадне на малки парченца - това е много важно. Когато е готова, добавяте подправките и доматите и запържвате още малко. Накрая прибавяте ситно нарязаните картофи, разбърквате сместа, заливате с вода докато се покрият картофите и печете на умерена до силна фурна. Според мен много голямо значение за вкуса на тази мусака имат морковите и доматите. Мусаката може да се направи и с заливка, но в нашето семейство я харесваме без заливка и така я правя.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта