Регистрация

Мраморно яйце с аромат на чай

Мраморно яйце с аромат на чай
Лесно   |   Порции 3-6   |   Видяна: 2159

Странна японска техника за варени яйца.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 6 твърдо сварени яйца
  • 3 с.л. соев сос
  • 1 ч.л. сол
  • 1 с.л. листа черен чай (или 1 торбичка чай)
  • 4 звезден анасон или обикновен анасон
  • 1 шушулка канела
  • 1 ч.л. счукани зърна черен пипер (по желание)
  • можете да използвате 3-5 ч.л. китайска подправка "Пет подправки" вместо звездния анасон и шушулката канела.

Начин на приготвяне:

1. Почукайте с нож върху черупката на всяко яйце, колкото да се пропука леко на две-три места. Сложете в тенджерка с вода.

2. Добавете останалите необходими продукти и разбъркайте добре. Покрийте и варете на слаб огън поне 2 часа, като добавяте вода, ако е необходимо.  

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта