Мраморно яйце с аромат на чай
     Лесно   |   Порции 3-6
  |   Видяна: 2518
    
Странна японска техника за варени яйца.
Необходими продукти:
- 6 твърдо сварени яйца
 - 3 с.л. соев сос
 - 1 ч.л. сол
 - 1 с.л. листа черен чай (или 1 торбичка чай)
 - 4 звезден анасон или обикновен анасон
 - 1 шушулка канела
 - 1 ч.л. счукани зърна черен пипер (по желание)
 - можете да използвате 3-5 ч.л. китайска подправка "Пет подправки" вместо звездния анасон и шушулката канела.
 
Начин на приготвяне:
1. Почукайте с нож върху черупката на всяко яйце, колкото да се пропука леко на две-три места. Сложете в тенджерка с вода.
2. Добавете останалите необходими продукти и разбъркайте добре. Покрийте и варете на слаб огън поне 2 часа, като добавяте вода, ако е необходимо.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 2 часа



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ