Регистрация

Моята версия на имамбаялдъ

Моята версия на имамбаялдъ
Лесно   |   Порции 5   |   Видяна: 13566

Турско постно основно със сезонните зеленчуци на пазара в България. Един рататуй по османски.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Цена на ястието 2.50 лв (0,50 ст за порция) със сезонни продукти.

Необходими продукти:

  • 3 средни патладжана
  • 2 средни тиквички
  • 3 средни домата
  • 2 средни моркова
  • 5 глави кромид лук
  • 3 червени чушки
  • 7-8 скилидки чесън
  • 1 връзка магданоз
  • 3 ч.л. сол
  • ½ ч.л. куркума
  • ½ ч.л. канела
  • ½ ч.л. индийско орехче
  • ½ ч.л. черен пипер
  • ½ ч.л. кимион
  • 6 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:

Започнете с патладжаните. Обелете ги и ги нарежете на големи кубчета. Осолете ги и ги оставате настрана за 20 мин., за да им излезе горчивата вода.

Обелете тиквичките и ги нарежете на големи кубчета. Осолете ги и ги заделете настрани, да правят компания на патладжаните.

Заемете с рязането на лука, чушките и морковите. Нарежете ги на едри парчета а морковите може да настържете на едро на рендето. Запържете тези зеленчуци с 3 с.л. зехтин или олио за около 15 мин.

Добавете към тях нарязания на ситно чесън, куркумата, кимиона и черния пипер. Задушавайте с тях още 5 мин. и добавете настърганите домати. Изключете котлона. Нека покъкрят така на спрян огън.

Изстискайте и измийте парчетата патладжан. Изсипете ги заедно с тиквичките в тавичка и ги запечете във фурната на 220 градуса за около 20 мин. Не изключвайте фурната, а само осолете патладжаните и тиквичките отново и изсипете върху тях плънката със зеленчуци, която сте задушили на котлона. Добавете още 3-4 с.л. зехтин и печете във фурната за около 30-40 мин. на 220 градуса.

Готовото ястие поръсете обилно със ситно нарязан магданоз. По-вкусно е, след като престои в хладилника.

Добър апетит!

домашна имамбаялдъ с патладжани, тиквички, лук и още много зеленчуци

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
6
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта