Морски изкушения за изискани гости
Средно | Порции 10
| Видяна: 3608
Рибен ордьовър със сос.
Необходими продукти:
- 500 г соленоводна риба по избор
- 200 г сушени водорасли
- сол
- соев сос (за предпочитане, подходящ за риба или сладък соев сос)
- кориандър
- сусамово олио
- оризово вино за готвене
- олио
Начин на приготвяне:
1. Нарежете рибата на парчета с желаната големина и я мариновайте с ориза, виното и сол на вкус.
2. Запържете леко рибата, ако предпочитате, до хрупкавост или я оставете сурова - по избор.
3. Увийте рибата със сушени водорасли, ако не залепват хубаво, ги намажете с малко сусамово олио или вода.
4. Пригответе сос за потапяне от сусамово олио, соев сос и тънки ленти кориандър.
5. Поднесете.
Най-важните съставки
бяла риба, кориандър, олио, оризово вино мирин, риба писия, риба тон, риба треска, соленоводна риба, сусамово олио, сушени водорасли
Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 40 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ