Регистрация

Млечна салата с печени тиквички

Млечна салата с печени тиквички
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 606

Печени тиквички в млечен сос с чесън, копър и горчица.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 тиквички - около 700 г общо
  • 1 с.л. брашно
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1/3 ч.л. млян черен пипер
  • 1 с.л. провансалски микс или подправка по избор или комбинация от сухи подправки от изброените - мащерка, чубрица, босилек, риган, розмарин
  • 2 с.л. олио
  • 1 с.л. балсамов оцет - тъмен
  • 300 мл кисело мляко
  • 1 ч.л. горчица - най-добре, ако имате едрозърнеста
  • листата на връзка копър
  • 3-4 скилидки чесън

Начин на приготвяне:

1. Измийте тиквичките хубаво, защото е по-добре да се готвят с обелката. След това разполовете по дължина и всяка половинка разделете надлъжно на още 2 или 3 части. После нарежете напречно на парчета с големината на хапка. Прехвърлете в купа.

2. Поръсете с брашното, разбъркайте и след това овкусете със солта, пипера, провансалския микс или избрана от вас подправка. Покапете с олито и оцета и размешайте много добре.

3. Прехвърлете тиквичките в тава, застлана с хартия за печене и пъхнете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 15 минути.

4. Докато тиквичките се пекат направете соса като изсипете киселото мляко в купа и го разбиете добре, за да няма шупли. Добавете горчицата, намачкания или минат през преса чесън и наситнените листа копър. Посолете и размешайте хубаво.

5. Изпечените тиквички оставете да се охалдят 5-6 минути и прехвърлете в купа. Залейтее със соса и разбъркайте. Приберете в хладилник до момента на поднасяне.

 

Източник: YouTube/Dozus Cook

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта