Млечна баница с бутер тесто и канела
Сладка бутер баница или десертна баница с извара, ванилия и канелена коричка.
Необходими продукти:
- 3 пакета бутер тесто (трябват ви три листа бутер тесто - предполага се, че в повечето пакети има по един лист)
 - 550 г извара
 - 150 г захар
 - 2 с.л. царевично нишесте
 - 200 мл заквасена сметана
 - ванилов аромат (есенция, захар, ампула или друг вариант, с който разполагате)
 - 2 яйца
 - 3 с.л. кафява захар
 - 1 ч.л. канела на прах
 - 80 г масло
 
Начин на приготвяне:
1. Сложете изварата в купа, добавете бялата захар, ванлията, яйцата, нишестето и сметаната. С миксер разбийте на гладък крем.
2. Застелете тава с размерите на опаковка бутер тесто с хартия за печене и на дъното сложете един лист бутер тесто. Разтеглете го с ръце, за да покрие плътн дъното и да захване леко стените.
3. Изсипете отгоре сместа с извара и заравнете.
4. След това сложете двата листа един по един върху изварата без да натискате.
5. Смесете кафявата захар с канелата и поръсете сладкиша отгоре. Покапете с разтопеното масло за финал.
6. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 35 минути. Охладете след изваждане.
7. Нарежете на парчета охладения сладкиш. Можете да поднесете със заквасена сметана, разбъркана с мед или пудра захар.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ