Регистрация

Мини пици от бутер тесто в ледарка

Мини пици от бутер тесто в ледарка
Лесно   |   Порции 24 броя   |   Видяна: 1726

Бутер хапки с колбас и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 опаковка бутер тесто
  • 150 г колбас по избор (шунка, бекон или пеперони)
  • 100 г кашкавал
  • 80 мл доматен сос
  • 1 жълтък
  • риган

Начин на приготвяне:

1. Разтворете бутер тестото от опаковката и разделете на 4 правоъгълника. При нужда нарушете златното правило и разточете.

2. Кашкавала рендосайте, колбаса нарежете на ситно, а ледарката леко намазнете.

3. Поставете лист тесто на ледарката и внимателно набутайте, за да се оформят кубчетата от тесто. След това сложете във всяко кубче по малко от колбаса и кашкавала и залейте с доматен сос. Намажете крайщата на тестото с разбит жълтък. Отгоре прострете втори правоъгълник тесто и с точилка нежно залепете за първия.

4. Извадете тестото от ледарката. Хапките трябва да са добре очертани. След това с нож разрежете тестото на отделните кубчета. Тях подредете в тава, застлана с хартия за печене. Повторете упражнението още веднъж с останалото тесто.

5. Намажете хапките с разбито яйце, поръсете с риган и пъхнете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 минути.

6. Поднесете с любимия си сос за пица, в който да топвате хапките.

 

Източник: YouTube/Twisted

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта