Мини пици от бутер тесто в ледарка
Бутер хапки с колбас и кашкавал.
Необходими продукти:
- 1 опаковка бутер тесто
- 150 г колбас по избор (шунка, бекон или пеперони)
- 100 г кашкавал
- 80 мл доматен сос
- 1 жълтък
- риган
Начин на приготвяне:
1. Разтворете бутер тестото от опаковката и разделете на 4 правоъгълника. При нужда нарушете златното правило и разточете.
2. Кашкавала рендосайте, колбаса нарежете на ситно, а ледарката леко намазнете.
3. Поставете лист тесто на ледарката и внимателно набутайте, за да се оформят кубчетата от тесто. След това сложете във всяко кубче по малко от колбаса и кашкавала и залейте с доматен сос. Намажете крайщата на тестото с разбит жълтък. Отгоре прострете втори правоъгълник тесто и с точилка нежно залепете за първия.
4. Извадете тестото от ледарката. Хапките трябва да са добре очертани. След това с нож разрежете тестото на отделните кубчета. Тях подредете в тава, застлана с хартия за печене. Повторете упражнението още веднъж с останалото тесто.
5. Намажете хапките с разбито яйце, поръсете с риган и пъхнете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 минути.
6. Поднесете с любимия си сос за пица, в който да топвате хапките.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ