Регистрация

Мини бургер с месо, яйца и горчица

Мини бургер с месо, яйца и горчица
Средно   |   Порции 4-8   |   Видяна: 5195

Сандвички с телешко, чери домати и пъдпъдъчи яйца.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 г телешка кайма
  • 3 с.л. медена горчица
  • шепа настърган пармезан
  • 2 шепи галета
  • 1 голямо яйце
  • 1 голяма глава бял лук, обелен и фино нарязан
  • 2 ч.л. смлян кимион
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 с.л. фино нарязан пресен розмарин
  • 1 с.л. фино нарязана прясна мащерка
  • 1 с.л. фино нарязан пресен риган
  • морска сол и черен пипер
  • 8 филийки чедар с мек вкус
  • шепа рукола
  • 4 чери доматчета
  • зърнеста горчица (за намазване)
  • 8 пъдпъдъчи яйца
  • 8 маслени меки питки
  • зехтин
  • масло

Начин на приготвяне:

1. В голяма купа смесете каймата, медената горчица, пармезана, нарязания лук, 1 шепа галета, подправките, яйцето и сол и пипер на вкус. Омесете много добре, така че да се обединят вкусовете.

2. Разделете на 8 части и направете всяка на топчица, след това приплескайте на кюфтенце с дебелина около 5 см и диаметър 6 - 8 см. Оваляйте всяко в галета и заделете в тавичка или чиния, постлана с пергаментова хартия. Оставете в хладилника до готвене.

(*Можете да приготвите каймата около 24 часа предварително.)

1. Поне 1/2 час преди готвене, извадете кюфтенцата от хладилника. Срежете питките на две и ги намажете леко с масло. Може да намажете горната и със зърнеста горчица по желание.

2. Нарежете чери доматите и измийте руколата. На дъното на всяка питка сложете няколко листа рукола и 2-3 резена домат.

3. Счупете пъдпъдъчите яйца в тиганче и ги изпържете в малко олио до желаната готовност.

4. Сгорещете зехтин в незалепващ тиган на умерено-силен огън. Изпържете всяко кюфтенце за около 3-5 мин. от едната страна и обърнете за още около 1 мин. Сложете резените чедар върху всяко и намалете колтона до най-слабата степен. Покрийте с капак и оставете за още 5 мин. докато се разтопи сиренето.

5. Сложете кюфтенцата върху подредените с рукола и доматени резени питки и покрийте с пъдпъдъчите яйца.

6. Покрийте с горната питка, притиснете леко и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта