Регистрация

Минестроне с балканска нотка

Минестроне с балканска нотка
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1295

Гъста доматена супа с кореноплодни зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 тиквичка
  • 6 малки или 3-4 големи домата
  • 1 корен резене
  • 4 стебла целина
  • 1 глава лук
  • 2 червени чушки
  • 2 скилидки чесън
  • 1 морков
  • 10 с.л. доматен концентрат, разбит в 600 мл вода
  • листенца босилек
  • 6 с.л. зехтин
  • сол, черен и лют пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Обелете тиквичката, измийте я и я нарежете на малки кубчета.

2. Лука олюспете и наситнете.

3. Доматите обелете и нарежете на дребни кубченца.

4. Чушките измийте и нарежете на тънки къси полумесеци.

5. Моркова измийте, ако има нужда обелете и рендосайте.

6. Резенето наситнете, а целината направете на малки кръгчета.

7. Кипнете вода (около 1 л) и варете в нея целината и резенето за 8 минути.

8. През това време сгорещете зехтина и запържете в него първо лука, а след като започне да потъмнява - моркова, тиквичката и чушката, а след махане от огъня - и намачкания чесън. Работете в описаната последователност.

9. Добавете домата към супата.

10. След него изсипете и съдържанието на тигана с все останалата мазнина (ако има още неабсорбирана).

11. Добавете разводнената доматена паста. Опитайте и подправете на вкус. Опитайте втори път, за да сте сигурни, че сте подправили хубаво.

12. Варете още 10-15 минути и супата е готова. По традиция се поднася охладена, но ако вкусът ви диктува друго - хапнете си я топличка, като не забравяте да украсите с листенца босилек или наситнен магданоз.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта