Регистрация

Миди с пет подправки

Миди с пет подправки
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 6725

Миди в сос от вино и сметана.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 750 г - 1 кг пресни миди
  • 1 голям морков
  • 1 грудка див копър
  • 3 стръка зелен лук
  • 1 малка глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • връзка плосколист магданоз
  • няколко стръка мащерка
  • 3 с.л. незаквасена сметана
  • 150 мл сухо бяло вино
  • 1 ч.л. суха подправка "Пет подправки"
  • 100 мл зехтин

Начин на приготвяне:

1. Измийте и почистете мидите.

2. Нарежете много фино зеленчуците и ги запържете с чесъна, мащерката и сухата подправка "Пет подправки" в зехтина на много силен огън. Разбърквайте докато започнат да се запържват.

3. Добавете мидите и покрийте тигана с капак. Гответе около 1-2 мин. Разклатете тигана или разбъркайте един-два пъти.

4. Добавете виното и гответе докато се редуцира наполовина. Отцедете мидите и зеленчуците в гевгир върху купа. Върнете прецедения сос в тигана, заедно със сметаната и листата магданоз. Овкусете със сол и пипер, върнете мидите и зеленчуците да се затоплят отново.

5. Поднесете с чипс или хляб.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта