Регистрация

Миди и скариди в ориз с магданоз



Миди и скариди в ориз с магданоз
Средно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 418

Подобие на паеля с чеснов сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 11.07.2018

Морски дарове с ориз готвят Лора и Стоян, като закъкрят ястие, подобно на паеля, което преди поднасяне заливат с чеснова майонеза за още повече аромат и последна щриха на вкусовия букет.

Първо се прави магданозеното пюре като в чопър се смила магданоз с малко рибен бульон. В тенджера със сгорещен зехтин се запържват наситнени лук шалот и чесън, налива се още рибен бульон и щом закъкри, се добавя ориз и магданозеното пюре. Овкусява се със сол и пипер и се вари 10-тина минути. Добавя се наситнен магданоз и почистените скариди. Готвят се една минута и се добавят и почистените миди с черупките. Готви се още 2-3 минути под капак и се дърпа от огъня.

Чесъна за соса се разбърква с жълтъци. Постепенно започва да се налива зехтина и се бие до получаването на майонеза. Подправя се със сол и се фиксира със сок от лайм. Оризът с морските дарове се разпределя в порции и отгоре се покапва с чесновия сос.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта