Регистрация

Маслени курабийки с мармалад



Маслени курабийки с мармалад
Средно   |   Порции 10 броя   |   Видяна: 2647

Линцерови сладки, слепени с плодов конфитюр.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Сладки от маслено тесто с крема сирене, подходящи за Коледа и студеното време показва Ути Бъчваров в Бързо, лесно, вкусно. Това са страхотни домашни маслени бисквити с ядки и мармалад, които пленяват с ароматност и визия. Но си трябва и работа за направата им, затова ако сте изкушени от идеята да ги опитате или поднесете на близките, ето какво трябва да направите.

В купа се изсипва масло на стайна температура и пудра захар. Разбива се до трохи, добавя се крем сирене и се разбива отново. Миксерът е добър помощник - не се морете на ръка. Следва към сместа да добавите смлени ядки и пресято брашно. А после всичко това се оформя в тесто, което се прибира в хладилника, за да се стегне. След 30 минути вече е по-лесно за експлоатация.

Следва да разточите тестото между два листа хартия за печене. От него се изрязват формички, като в половината от тях можете да направите дупка за по-ефектна визия. Сладките се пекат за 8-10 минути на 180 градуса с вентилатор. А след охлаждане се слепват с марамлад и се поръсват с пудра захар за разкош. Точните продукти и стъпки на направа - гледайте във видеото.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта