Регистрация

Месно руло с плънка от моркови и яйца

Месно руло с плънка от моркови и яйца
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 563

Руло от кайма с варени моркови и цели яйца в стил руло Стефани с шарена плънка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г кайма смес
  • 1 ч.л. сол
  • 1/3 ч.л. черен пипер
  • листата на няколко стръка копър и магданоз
  • 1 глава лук
  • 5 яйца
  • 2 с.л. мляко
  • 1 голям морков
  • 2-3 с.л. олио

Начин на приготвяне:

1. Пуснете 4 от яйцата и моркова да се сварят за 7 минути след кипване на водата. Можете да готвите заедно яйцата и моркова.

2. Изсипете каймата в купа. Овкусете със сол и черен пипер. Наситнете листата на магданоза и копъра и рендосайте лука на ситно ренде.

3. Добавете лука и зеленините при каймата, чукнете яйцето и сипете млякото. Замесете.

4. Обелете сварените яйца и ги оставете цели. Сварения морков рендосайте на средно ренде.

5. Намажете лист хартия за печене с олио и разпределете каймата на правоъгълник в средата му. Размерите трябва да са коло 12х20 см.

6. Разпределете рендосания морков върху каймата като оставите бордове от 2 см. Върху моркова подредете целите яйца по дължина на рулото.

7. С помощта на хартията за печене завийте на руло продуктите, като хартията трябва да си остане отвърн. Оформете като бонбон и го прехвърлете както си е увит в хартията в лист алуминиево фолио. Завийте на втори бонбон.

8. Прехвърлете в тава и пъхнете в предварително загрята на 200 градуса фурна. Гответе 40 минути.

9. Разгърнете рулото от горната страна от двете фолиа, но нека отдолу си остане в тях. Върнете във фурната за 7-8 минути.

10. След изваждане изчакайте да се поохлади, за да се стегне. Не бива да изстива напълно - все пак е месно ястие. След това нарежете на напречни кръгчета и сервирайте.

 

Източник: YouTube/Schnelles Rezept

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта