Регистрация

Мексиканска тортила с кайма и царевица

Мексиканска тортила с кайма и царевица
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 12986

Пикантна рецепта за любители на мексиканската кухня.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  •   2 чаени лъжици зехтин
  •   1 глава червен лук, ситно нарязан
  •   2 скилидки чесън
  •   500 грама кайма
  •   1 люта чушка, ситно нарязана
  •   2 чаени лъжици чили на прах
  •   1 консерва с нарязани домати
  •   ½ чаша листа от кориандър, накъсани
  •   4 тортили (питки)
  •   1 ½ настърган кашкавал
  •   1 ситно нарязан домат
  •   125 гр. консерва царевица

Начин на приготвяне:

1. В тиган загрейте зехтина на средно висока температура. Запържете чесъна и лука за около 5 минути. Бъркайте,докато омекнат. Добавете каймата. Запържете я, като я раздробявате с дървена лъжица. Гответе 8 минути, докато покафенее.

2. Добавете лютата чушка, царевицата и чилито на прах. Разбъркайте за около 3 минути. Добавете консервата от домати. Намалете температурата. Оставете да къкри за около 5 минути, докато сместа се сгъсти. Добавете половината от листата от кориандър. Подправете със сол и разбъркайте. Отстранете и оставете да изстине за около 10 минути.

3. В тава за печене поставете една тортиля на дъното. Размажете 1/3 от сместа върху тортилята. Поръсете с 1/3 от кашкавала. Повторете, като на последната тортиля поръсете останалия кашкавал. Печете 15 минути, докато кашкавала се разтопи добре. Оставете пая да изстине добре, преди да го извадите от тавата.

4. Смесете в купа нарязаният на ситно домат, част от червения лук и листата от кориандър. Сервирайте пая с тази смес.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
2
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта