Мексиканска супа с царевица и бекон
Лесно | Порции 4
| Видяна: 4950
Царевична супа с месо и чили по мексикански.
Необходими продукти:
- 4 ч.ч. прясна царевица, зърна
- 1/2 ч.ч. нарязан лук
- 2 с.л. масло
- 2 с.л. брашно
- 2 ч.ч. пилешки бульон
- 2 ч.ч. мляко или сметана
- 1 ч.ч. настърган чедър (или друг вид сирене по избор)
- 100 г нарязани зелени чилита
- 1/2 ч.ч. натрошен бекон, запържен до хрупкавост
- сол и пипер на вкус
- тортила чипс
Начин на приготвяне:
1. Сотирайте царевицата и лука в масло на умерен огън до омекване на лука.
2. Прибавете брашното.
3. Постепенно налейте бульона и млякото и бъркайте до сгъстяване.
4. Не бива да завира.
5. Прибавете чедъра и чилитата.
6. Гответе до разтопяване на сиренето.
7. Прибавете 4 - 5 тортила чипса и поръсете с бекон.
8. Поднесете.
Най-важните съставки
бекон, брашно, бяло сирене чедар, лук, масло, пилешки бульон, сметана, сол и пипер, тортиля, царевица, чили
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 30 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ