Регистрация

Мексиканска супа с царевица и бекон

Мексиканска супа с царевица и бекон
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 4950

Царевична супа с месо и чили по мексикански.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 ч.ч. прясна царевица, зърна
  • 1/2 ч.ч. нарязан лук
  • 2 с.л. масло
  • 2 с.л. брашно
  • 2 ч.ч. пилешки бульон
  • 2 ч.ч. мляко или сметана
  • 1 ч.ч. настърган чедър (или друг вид сирене по избор)
  • 100 г нарязани зелени чилита
  • 1/2 ч.ч. натрошен бекон, запържен до хрупкавост
  • сол и пипер на вкус
  • тортила чипс

Начин на приготвяне:

1.  Сотирайте царевицата и лука в масло на умерен огън до омекване на лука.

2.  Прибавете брашното.

3.  Постепенно налейте бульона и млякото и бъркайте до сгъстяване.

4.  Не бива да завира.

5.  Прибавете чедъра и чилитата.

6.  Гответе до разтопяване на сиренето.

7.  Прибавете 4 - 5 тортила чипса и поръсете с бекон.

8.  Поднесете.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта