Мексиканска супа с царевица и бекон
     Лесно   |   Порции 4
  |   Видяна: 5133
    
Царевична супа с месо и чили по мексикански.
Необходими продукти:
- 4 ч.ч. прясна царевица, зърна
 - 1/2 ч.ч. нарязан лук
 - 2 с.л. масло
 - 2 с.л. брашно
 - 2 ч.ч. пилешки бульон
 - 2 ч.ч. мляко или сметана
 - 1 ч.ч. настърган чедър (или друг вид сирене по избор)
 - 100 г нарязани зелени чилита
 - 1/2 ч.ч. натрошен бекон, запържен до хрупкавост
 - сол и пипер на вкус
 - тортила чипс
 
Начин на приготвяне:
1. Сотирайте царевицата и лука в масло на умерен огън до омекване на лука.
2. Прибавете брашното.
3. Постепенно налейте бульона и млякото и бъркайте до сгъстяване.
4. Не бива да завира.
5. Прибавете чедъра и чилитата.
6. Гответе до разтопяване на сиренето.
7. Прибавете 4 - 5 тортила чипса и поръсете с бекон.
8. Поднесете.
Най-важните съставки
бекон, брашно, бяло сирене чедар, лук, масло, пилешки бульон, сметана, сол и пипер, тортиля, царевица, чили
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 30 мин.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ