Регистрация

Меки ябълкови бисквити с канела

Меки ябълкови бисквити с канела
Лесно   |   Порции 12-16 броя   |   Видяна: 1135

Рошави сладки с масло, канлеа и ябълки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 50 г масло
  • 120 г захар
  • 1 яйце
  • 160 г брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • щипка сол
  • 1 ч.л. смляна канела
  • 2 неголеми червени сладки ябълки

Начин на приготвяне:

1. Оставете маслото да се размекне на стайна температура в купа.

2. Изсипете захарта при него, когато е напълно размекнато. С миксер на слаба степен разбийте на крем.

3. Чукнете яйцето и разбийте отново.

4. Пресейте отгоре брашното, поръсете с бакпулвера и канелата и разбийте на гъсто лепкаво тесто.

5. Ябълките обелете, почистете и нарежете на малки кубчета. Изсипете в сместа и размешайте със супена лъжица.

6. Застелете тава с хартия за печене и с лъжицата гребнете 12 парчета с връх. Всяко от тях изсипвайте на хартията и след това натискайте с обратното на лъжицата, за да се сплесне до дебелина 2-3 см. Спазвайте отстояние между отделните бисквити, за да не залепнат когато се надуят при печенето.

7. Пъхнете в прдварително загрята на 180 градуса фурна за 15 минути. Може при изваждането да изглеждат недопечени, но оставете за още 15 минути навън от фурната и ще видите как ще се превърнат в перфектно сготвени меки и нежни ябълкови сладки с дъх на масло и канела.

 

Източник: YouTube/Кулинарка

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта